2013
11.20

Ronaldo sänkte Sverige

Efter  en 0-1 förlust på bortaplan blev returen en tuffare resa att bemästra hemma i Sverige. Resultatet tycktes från flera håll vara ett godkänt resultat, men i eget tycke URUSELT. 

 

Gårdagens match fick en positiv inledning, man hade mycket boll och kändes för en stund oerhört stabila. Visst,  målchanserna kunde räknas på min tumme , men det fanns heller inte något behov för att tok-köra från start, då ett baklängesmål hade förändrad utgången ordentligt. Portugal och Ronaldo hade 1.a halvlekens bästa målchans där Isaksson fick visa sig från sin bästa sida för att avvärja underläge. Trots det kände jag mig ganska lugn och bekväm inför de sista 45.

 

2.a halvlek

Elm blev utbytt och Taco-Anders inbytt.

Det är bara minuter in i 2.a halvlek som den tunga smällen kommer. Sverige får en gratismöjlighet till 1-0, något som S.Larsson inte lyckas förvalta. Något som fortfarande ligger och spökar i kroppen då jag personligen ser detta som avgörande. När man nu sitter bitter över en missad målchans, Dyker istället världens just nu bästa .. Ronaldo upp, och gör 0-1 .

Hade jag planer på att köpa en 3.e öl, kan jag garantera att den ölen blev ståendes i baren.  Allt hopp verkligen dog ut, och även om 3mål inte på något sätt är omöjligt, kändes det sjukligt långt ifrån.

När man dessutom inte sett mycket av Zlatan eller anfallsspel under matchens gång,  och blyga 2 skott på mål efter 53 minuter kunde man inte annat än att gräva ner sig.

På förhand visste nog jag såsom många andra att fasta situationer skulle bli avgörande för Sveriges del i detta playoff, och mycket riktigt blev 1-1 nicken från Zlatan, och 2-1 frisparken (zlatan) ett wake-up call som fick allting att dunka extra hårt och energiskt snabbt i kroppen.  Det var enkelt att konstatera att svängen från 0-1 till 2-1  påverkade utgången av matchen lika mycket som min tro på avancemang.

Ett hopp som släktes med en x2 signerat Christiano Ronaldo. Ytterliggare två snabba mål dödade verkligen matchen och VM-drömmen.

 

Ronaldo VS Zlatan

Att rubrikerna skulle hamna kring dessa herrar var  lika bombsäkert som det blev  tjatigt. Men det var också mellan dessa herrar allting i slutändan avgjordes. Under dessa två möten prodecerade 6mål, 4 av Ronaldo, och 2 av Zlatan.   Ronaldo vann matchen, och även om jag tycker att portugisen omges av betydligt spelskickligare spelare, är han välförtjänt vinnare av denna uppgörelse. Zlatan får upprätelse mot media då han med en välplacerad nick, och en distinkt frispark ger Sverige den möjlighet man faktiskt hade att vända de blytunga underläget.

Jag kan heller inte köpa de som menar att Ronaldo får för enkla mål och att dessa mål grundas på försvarsmissar. Givetvis är jag medveten om våra defensiva brister, men samtidigt är det inte lätt att försvara sig mot Ronaldo som är en av världens bästa 1 mot 1 spelare, om inte den bäste. I tillägg till det ska man också räkna in att Sverige tvingats välja en offensivare mentalitet, som inte alls går ihop med det material vi har i dagsläget.

 

Nej, att Ronaldo var bäst i dessa möten råder de inget tvivel om, han kan mycket väl varit osynlig längre perioder av matcherna, men de är trots allt han som gör 4/4 mål.

 

Det är givetvis tungt att missa ett VM och att överhuvudtaget se något positivt i detta, men att slänga skit mot Ronaldo för hans beteende faller mig inte in, Även om han stundtals får mig att explodera också.

 

Sammantaget är slutligen Portugal välförtjänta vinnare, även om de känns skit att behöva skriva det.

Man har en Ronaldo i sitt livs form, och det känns något ironiskt att man kan skilja Ronaldo och Zlatan så pass mycket när våran egen superman gjort en fantastisk säsong, och gör en superb match på hemmaplan.

 

/mrX

Inga kommentarer.

Skicka din kommentar